Újpest:
(1) 787-2637

Krisztinaváros:
 (1) 201-0052

 

Ha támogatni kívánja az oldal fenntartását és fejlesztését, kattintson az Önt érdeklő hirdetésekre.
 
Visszajelzését ide várjuk:
 
webmaster@mancsok.hu
 
Köszönjük!

Hirdetések

   

MANCSOK

 EGÉSZSÉGVÉDELEM

 biztonság

 megelőzés

 ellenőrzés

 biztosítás

 

Mancsok Internet

 KUTYATARTÓKNAK

 MACSKATARTÓKNAK

 GÖRÉNYTARTÓKNAK

 NYÚLTARTÓKNAK

 ÁLLATTENYÉSZTÉS

 ELSŐSEGÉLY

 NEVELÉS

 TAKARMÁNYOZÁS

A kisemlős társállatok egészségvédelme

 

A társállatokra is igaz, hogy jobb megelőzni a betegségeiket, mint kezeltetni. Hosszú ideig együtt kívánunk élni velük, és egyáltalán nem mindegy, hogy ez mennyi problémával jár. Az egészségvédelem számos elemből tevődik össze. A folyamat tulajdonképpen már az állat beszerzésekor kezdődik. Igyekezni kell örökletes, fertőző és felnevelési betegségektől mentes kölyökállatot vásárolni, ezért a leghelyesebb egy megbízható tenyésztőt választani. Ezt követően a tartási körülmények, köztük számos részelem, így a tartási hely, a takarmányozás, az ápolás és a nevelés befolyásolják a leginkább az állat egészségi állapotát, ezért tágabb értelemben ezek is az egészségvédelem részei, akárcsak az állatorvosi megelőzés. Vagyis a tulajdonos az, aki a legtöbbet tehet az állata egészségének megőrzése és helyreállítása érdekében, hiszen ő választja ki az állatot, ő neveli fel, ő választ táplálékot a számára és még azt is ő dönti el, hogy mikor fordul vele állatorvoshoz.

Oldalainkon minden az egészségvédelemhez kapcsolódó kérdésben igyekszünk segítséget nyújtani. Itt és most azokra a feladatokra koncentrálunk, amelyek a legszorosabban kapcsolódnak a kérdéshez. Ugyanis leginkább a biztonság megteremtése, az állat rendszeres ellenőrzése, és betegségeinek tudatos megelőzése segít megvédeni az állatok egészségét. Mivel az állatorvosi ellátások költségei olykor igen magasak, ezért érdemes a társállatokra egészségbiztosítást is kötni.

A MANCSOK Állatorvosi Rendelőkben arra törekszünk, hogy a felsoroltakban is segítsük az állattartókat, vagyis a betegségek diagnosztikáját és elhárítását egyenrangú kérdésként kezeljük azok megelőzésével. Ezért is igyekszünk bemutatni az egyes állatfajokkal (kutya, macska, vadászgörény, házinyúl) kapcsolatos ismeretek mellett az állattartás fontosabb általános ismereteit, mint az állattenyésztés, az egészségvédelem, az elsősegély, a nevelés vagy a takarmányozás alapjait. Oldalainkat a baloldali menüpontok segítségével keresheti fel, vagy végigolvashatja az alábbi link segítségével:

 

UGRÁS A KÖVETKEZŐ RÉSZHEZ

 

Az oldalainkon nagyon sok állategészségügyi és állattartási információt talál. Az egyes állatfajok (kutya, macska, vadászgörény, házinyúl) tartásával kapcsolatos ismeretek mellett olyan általános kérdésekről is tájékozódhat, mint az állattenyésztés, az egészségvédelem, az elsősegély, vagy az állatok nevelése és takarmányozása. Ez az anyag ma már több szakkönyv terjedelmű és nem csak az ügyfeleinknek írtuk és tettük közzé, hanem valamennyi állattartónak segítséget szeretnénk nyújtani. Cserébe a szerzői jogok tiszteletben tartását kérjük.

Mivel egyre több oldalunk van, előfordulhat, hogy nehezen találja meg, amit keres. Ez esettben használja az alábbi keresőt:

 

 

Mancsok Internet

 

Dr. Csikós Károly Miklós
állatorvos
Mancsok Állatorvosi Rendelő

 

© MANCSOK, 2017.